Вернуться к просмотру сайта
/Files/images/малыш_поваренок.jpg

/Files/images/ййййййй.jpg

/Files/images/ооооодлорд.jpg

/Files/images/шщщщщш.jpg

/Files/images/images.jpg

Питание в детском саду осуществляется в соответствии с Законом Украины о дошкольном образовании (ст. 35), с Инструкцией об организации питания детей в детских учебных учреждениях, утвержденной Указом Министерства образования и науки Украины, Министерством охраны здоровья Украины от 17 апреля 2006 г. № 298/227 (с изменениями и дополнениями, внесенными указом Министерства образования и науки, молодежи и спорта Украины, Министерства охраны здоровья Украины от 26.02.2013 № 202/165)

Особливості організації харчування дітей улітку


Щоб забезпечити в літній сезон дитину необхідною кількістю вітамінів і мінеральних речовин не забувайте включати в меню дитячого харчування свіжі овочі, ягоди та фрукти.
Не слід забувати про такі продукти харчування, як зелень петрушки, кропу, щавель, кропиву.Раннім літом корисно готувати борщ зі щавлю, омлет з кропивою.
Молоде зелене бадилля буряка та моркви можна використовувати для приготування супів, борщів.
Особливе значення має вміст у дитячому раціоні солей кальцію, фосфору та заліза. Ці мінеральні речовини містяться в молочних продуктах, м’ясі, рибі, яйцях, вівсяній крупі, овочах.
Основними джерелами йоду є такі продукти: морська риба, морська капуста, яйця, зернові (крупи, особливо вівсяна), горох, молочнокислі продукти, горіхи(особливо кедрові).
На вітамін С особливо багаті плоди шипшини, горіхи, чорна смородина, зелень салату, шпинату, кропу, петрушки, зелена цибуля, а також яблука, садова і лісова суниця, малина, агрус, свіжа капуста, солодкий болгарський перець, помідори, редис, зелений горошок.
Вітамін А, який потрібен для процесів росту організму в активній формі, міститься лише в продуктах тваринного походження (печінці, рибі, сирі, жовтках яєць, молоці). В цих продуктах також міститься і вітамі Д, який має виключне значення для життєдіяльності дитячого організму.
Вітамін В1, який стимулює нервову та м’зову діяльність, забезпечує нормальний тонус органів травлення міститься в м’ясі, печінці, яйцях, житньому та пшеничному хлібі грубого помолу, гречаній та вівсяній крупі, бобових, дріжджах.
Ві тамін В2, який має велике значення для синтезу гемоглобіну крові міститься у м’ясі, молоці, твердому сирі, печінці, крупах, яєчному жовтку, моркві, горосі, меді, дріжджах.
Джерелом вітаміну В6 є пекарські дріжджі, проросле насіння, пшеничні та рисові висівки, печінка, м’ясо, риба.
Кол-во просмотров: 296

Комментарии

Для того, чтобы оставить комментарий на сайте, залогиньтесь или зарегистрируйтесь, пожалуйста.